Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Arrangementer  →  Eksterne arrangementer  →  Vestfyns Seniorklub Centrovice: "Sensommertur - 2 dags tur til Hovedlandet"

Vestfyns Seniorklub Centrovice: “Sensommertur – 2 dags tur til Hovedlandet”

kl. 7.00  Afgang Assens v. Rema 1000

Kl. 7.30 Afgang Nr. Åby v. afkørsel 57

Vi kører mod Vedersø (der er kaffe og rundstykker undervejs) hvor vi skal se præstegård, kirke og egnsmuseum, vi får en spændende rundvisning af Knud Tarpgård, der fortæller om kirken og den markante præst

Kaj Munk, der spillede så afgørende en rolle for danskerne under besættelsen. Præstegården er ny renoveret og genåbnet i 2011.

Der spises medbragt frokost i Kulturcentret.

Derefter kører vi til Stårup Hovedgård

Staarup Hovedgaard er Skive-egnens ældste og eneste privatejede herregård åben for besøgende. Hovedbygningens sale og stuer rummer en fornem samling af møbler, malerier og kunstgenstande fra det 17. – 19. årh. I Porthuslængen findes en af landets største antikvitetshandler med et bredt udvalg af antikke interiører og samlerobjekter både fra Danmark, Europa og Kina – møbler, kunstgenstande, malerier, gamle ure, porcelæn, glas, sølv m.m. Lis Messmann, der har over 35 års erfaring som antikvitetshandler.

Derefter videre til Golf Hotel Viborg, hvor der er indkvartering med middag og hyggelig samvær i Golfsalonen.

Golf Hotel Viborg ligger smukt ned til Søndersø

 

2. dag

Efter morgenmad køres til Energimuseet ved Tange sø.

Gudenåcentralen er Danmarks største vandkraftværk, hvor man har fremstillet elektricitet siden 1921. Værket er bygget efter 1. verdenskrig på baggrund af et projekt, der var udarbejdet af ingeniørerne Kristian Thomsen og S.A. Angelo i 1909.

Kraftværket producerer årligt ca. 11. mill. Kwh. Det dækkede i 1920`erne ¼ af hele Jyllands elforbrug. I dag svarer det til ca. 2.500 danske familiers årlige elforbrug, ca ½ promille af Danmarks samlede elforbrug. Vandkraft er miljøvenlig vedvarende energi og producerer ikke co2.

Vi kører videre til Pøt Mølle, Frijsenborg Slotskro

hvor der venter en lækker “Mølleplatte”

Pøt Mølle er en vandmølle, beliggende i kuperet terræn ved Granslev Ådal og omkranset af Frijsenborgskovene nordøst for Hammel. Den blev først etableret som kornmølle, men har gennem tiderne haft skiftende erhverv og er i dag traktørsted.

Senere på dagen skal vi sejle på Silkeborgsøerne, fra Himmelbjerget til Silkeborg. Et af Danmarks smukkeste naturområder.

Efter et par hyggelige dage slutter vi turen med en

2 retters menu på Pejsegården

ved Brædstrup.

Pris kr. 2350,00 incl. Morgenkaffe, entreer, guider og helpension fra 1. dags morgenkaffe til aftensmad sidste dag. Drikkevarer for egen regning.

Tilmelding senest 1. juli på tlf. 70159900

Betaling senest 8. juli på kt. 2017-0120090259

 

Med venlig hilsen

Bestyrelsen

 

Informationer og tilmelding

Tidspunkt:
24. august 2015 kl. 07:00 - 25. maj 2015
Arrangør:
Vestfyns Seniorklub Centrovice
Pris:
kr. 2.350,00
Tilmeldingsfrist:
1. juli 2015

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve