Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Arrangementer  →  Eksterne arrangementer  →  Skovdyrkerforeningen: Podekursus med podemester Boi Jensen

Skovdyrkerforeningen: Podekursus med podemester Boi Jensen

Podekursus med podemester Boi Jensen

Lær at pode dine helt egne træer til haven, skoven, remisen, hegnet eller bare fordi det er sjovt at producere noget selv.

Skovdyrkerforeningen Fyn holder podekursus, så vi kan lære, hvordan det gøres. Vi prøvesnitter i pilekviste og bagefter er der, inkluderet i kursets pris, materialer til 2  frugttræer til hver deltager. Der vises flere forskellige podemetoder og fortælles, om hvordan det virker, ligesom der er oplysninger om, hvordan de nypodede træer skal behandles.

Der serveres kaffe og kage.

Kort om Boi Jensen
Boi Jensen har siden 2003 podet træer og andre planter i sin lille frilandsplanteskole på lejet jord, øst for Holstebro. Efter mere end 30 år med bankarbejde og vurdering af ejendomme til kreditforeningslån har han gjort sin hobby til hovederhverv.

Podning af træer tog sin begyndelse i 1986 og siden er der podet stadig flere træer. Næsten lige så længe har undervisning og foredrag om podning, gamle frugtsorter, beskæring og stiklingeformering også været en del af arbejdet.

De fleste færdigheder er tillært enten ved bare at forsøge sig frem eller ved snak med andre producenter, og der er i 2008 podet omkring 5000 træer, der overvejende sælges til private. Desuden holdes omkring 10 kurser eller foredrag årligt.

Der produceres mest gamle frugtsorter på vildstammer, samme type træer som i vore bedsteforældres tid kunne klare sig uden sprøjtning . Vi kan stadig se disse store skulpturelle træer i landbohaver, hvis de ikke er blevet væsentligt beskåret – og de sorter, der har kunnet klare sig i over 100 år uden væsentlige sygdomme, – vil også kunne det i dag.

Informationer og tilmelding

Tidspunkt:
27. februar 2015 kl. 18:30 - 21:30
Sted:
Stærmosevej 159, 5690 Tommerup
Arrangør:
Skovdyrkerne Fyn
Pris:
kr. 300,00 inkl. kaffe/kage, materialer og 2 frugttræer
Tilmeldingsfrist:
20. februar 2015

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve