Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Nyheder  →  Politisk Nyt - uge 8 - 2016

Politisk Nyt – uge 8 – 2016

Landbrugspakken vedtaget

”Undskyld, jeg er konservativ! – Jeg faldt i søvn under forhandlingerne omkring landbrugspakken, og har derfor ikke forstået, hvad der blev vedtaget. Derfor synes vi, at miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen bør træde tilbage”. Ja, sådan lyder det i mine ører, når den aktuelle politiske krise skal analyseres.

Hvad er kvælstofbelastning og hvad er miljøbelastning, og regner man baseline incl. forbedringer fra 2012 til 2015 med, når man regner på den samlede miljøbelastning? Jamen, der er da mange svære spørgsmål, at svare på for en travl konservativ politiker, der formodentlig passer en mængde ordførerskaber.

Dansk landbrug ufrivilligt inddraget i politisk spin

Landbruget er igen blevet smidt ind på den politiske kampplads, og må nok en gang se sig ofret i den politiske cirkusmanege. Landbrugets miljøspørgsmål er et ualmindeligt godt tema, når de ideologiske kampe skal udkæmpes. Desværre med det resultat, at jo mere politik der går i emnet, jo mindre faglighed bliver der plads til.
Hvem mon overhovedet når at opfatte, at det der forhandles om, og det som skaber den politiske uenighed, rent faktisk er noget der fylder ualmindeligt lidt i et regneark, og tæt på ingenting ude i virkeligheden.

Hvorom alting er, så gik vi alle og troede, at det 100 år gamle konservative parti var ved at synke hen i glemslen. Der må være en spindoktor, der står til lønforhøjelse. Vedkommende har set, at dette emne både kunne lægge distance til Venstre, bringe Det Konservative Folkeparti tilbage på den politiske dagsorden, og samtidig være det parti der redder miljøet i Danmark. Det er genialt set.

Til den pågældende spindoktor vil jeg blot sige: Aldrig har en politisk krise bragt så meget politikerlede frem i folk. Jeg kender mange brave, konservative og tilmed mange landmænd, som har svært ved at se sig selv på den politiske scene i øjeblikket.

Men nu er gødningsdelen af landbrugspakken vedtaget, og det er godt for dansk landbrug. Både derfor, og fordi der faktisk ikke er meget andet at feste for i landbruget i øjeblikket, ja, så syntes jeg vedtagelsen af landbrugspakken er en fest værd.

Vi får mere kvælstof til den kommende dyrkningssæson. Det eneste der kan forhindre det er, at Lars Løkke Rasmussen når at udskrive folketingsvalg, inden den færdigbehandlede lov når igennem maskineriet og til underskrift.

Politikerne bør forholde sig til økonomien

Det, man måske kan være en lille smule nervøs for er, når formanden for miljø- og fødevareudvalget, Rene Christensen, siger, at det er vigtigt at vedtage land-brugspakken, fordi den vil hjælpe landbruget ud af krisen. Jeg forudser bare, at vi ret hurtigt er nødt til at ødelægge den gode stemning med en klar udmelding om, at politikerne bør tage hånd om den økonomiske krise i landbruget, hvis ikke en stor del af den danske husdyrproduktion skal lukke ned, af den simple årsag, at der i en periode med lavkonjunktur, ikke var likviditet til rådighed, til at sikre 150.000 arbejdspladser, og 160 mia. kr. eksportindtægter.

Med venlig hilsen
nr, niels rasmussen, underskrift
Niels Rasmussen,
Formand

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve