Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Nyheder  →  Politisk Nyt - uge 49 - 2015

Politisk Nyt – uge 49 – 2015

Det europæiske fællesskab er vigtigt

EU-afstemningen, om det danske retsforbehold, resulterede i et flertal til nej-sigerne. Og hvad vil så det sige? Ja, ikke fordi jeg vil påstå, jeg har sat mig ind i alle detaljer. En del var det europæiske politisamarbejde, og den anden del var 21 retsakter, som indeholder emner, der efterfølgende ville kunne afgøres i folketinget.

Jeg syntes det er ualmindeligt irriterende at afstemninger omkring EU-stoffet, ofte bliver en afstemning for eller imod EU. Hvad er det, der gør, at vi menige danskere ved bedre end alle de, som vi ellers i anden sammenhæng overlader det politiske ansvar?

Hvorfor er det politikere ikke formår at formulere en fælles europæiske vision og arbejde for, at vi får ejerskab til den, så vi danskere ved, hvad det er for et europæisk fællesskab vi er en del af. Et fællesskab der, mere end nogensinde før, er vigtigt for os. Et fællesskab der er langt mere end krumme agurker, komplicerede direktiver og uforståelige retsakter. Et fællesskab der er det eneste modsvar på den største fare for den vestlige verden, nemlig protektionisme, selvtilstrækkelighed, frygt og usikkerhed.

Den mindste del, af det jeg syntes var et dårligt resultat af afstemningen, er nej til at ændre retsforbeholdet. Den væsentlige del af katastrofen består i, at vi vælger fællesskabet fra. Fordi nogle ynkelige politikere i deres afmagt, ikke formår andet end at skabe politisk sammenrend omkring det ringeste i os mennesker, nemlig vores frygt og usikkerhed. Det er til at blive i ualmindeligt dårligt humør over.

Eva Kjer til debatmøde på Centrovice

Ellers bød ugen på besøg af miljø- og fødevareminister Eva Kjer. Ministeren var på bedriftsbesøg mandag eftermiddag, og efterfølgende til debatmøde på Centrovice.
En veloplagt minister der har politisk medvind i øjeblikket. Mange politiske initiativer som effektueres til glæde for erhvervet, vedrører hendes resortområde.
Ulempen ved det er, at der er skabt rigtigt store forventninger til hende og hendes ministerier.

Det er nu, politikken skal flyttes fra de gode intentioner, og til noget der bliver synligt på kassekreditten. Der er ingen tvivl om, at de gode intentioner overfor landbruget fra regeringen er reelle. Det er dog et faktum, som andre ministre før hende har måtte sande, at der skal skaffes 90 mandater bag de politiske for-slag, og at lovgivningen på natur- og miljøområdet skal manøvreres i forhold til EU-direktiver. For ja, vi har i Danmark endegyldigt dummet os, da vi midt i 70-erne meldte til EU, at vi ønsker at opnå god økologisk tilstand i natur- og vand-miljøet. Nu hænger vi på regningen.

For mig var det meget glædeligt, at der ud over landmænd, også var mødt folk op med andre interesser. Lystfiskere og andre grønne organisationer var repræsenteret, og folk der i forbindelse med privatbeboelse kommer i konflikt med planloven.

Vi bruger i landbruget utroligt meget tid på debat med os selv. Det, at vi kan inviterer andre interesser ind i debatkredsen, og fremføre synspunkterne fra en anden vinkel, er givende for debatten. Vi har i landbruget en god debatkultur, og det glæder mig meget, at vi efterfølgende får ros fra netop dem når di siger, her er jo ligefrem rart at være, og hvor fremstår I professionelle.
Tak for det.

Venlig hilsen
nr, niels rasmussen, underskrift
Niels Rasmussen,
Formand

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve