Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Nyheder  →  Politisk Nyt - uge 45 - 2017

Politisk Nyt – uge 45 – 2017

L&F Delegeretmøde 2017 med optimistiske takter

Netop hjemvendt fra årets delegeretmøde og fyldt op med gode oplevelser og god inspiration er det svært ikke at gøre en form for status på vegne af de delegerede, vi fra Centrovice havde med til Herning. Delegeretmødet er en god anledning til at lytte til den politiske debat fra de delegerede, som siger en del om den problemopfattelse, landmænd over landet går rundt med i deres hoveder.

Det er nu en gang det, der er delegeretmødets væsentligste funktion. Vi mødes og taler med hinanden.

Så er det inspirerende at høre Martin Merrild fremføre bestyrelsens beretning. I år var der en anderledes positiv stemning. Landmænd er nogle humørspillere, og de forbedrede afregningspriser skabte klangbund for en positiv stemning. Væsentlige politiske indrømmelser, som på det sidste er tikket ind på den landbrugspolitiske konto, bekræfter på flotteste vis, at det politiske arbejde der kommer ud af Axelborg, i allerhøjeste grad gør nytte.

De 7 synder gjorde en forskel

Det faglige grundlag for den miljøregulering, vi i landbruget har måtte stå på mål for, ja, det ser ud til, at vi nu endeligt har fået skudt det ned. Metoden viste sig at være en fuldstændig enkel fremstilling af sagen gennem de syv synder, som man i den centrale miljøadministration har begået. Renset for regneark og lange analyser kom budskabet til at fremstå bøjet i neon.

Erhvervet er, gennem lang tids politisk arbejde, både centralt og gennem de lokale landboforeninger, blevet et legalt bud på mange af de udfordringer, som samfundet står overfor.

Statsministeren giver opbakning til landbruget

Nu er vi kommet så langt, at statsminister Lars Løkke Rasmussen, som en logisk ting, møder op på delegeretmødet og giver sin fulde opbakning til erhvervet. Anerkender den indsats der gøres, både nationalt og på de store, globale fødevaremarked, hvor han gennem året i mange sammenhænge har deltaget i eksportfremstød og høstet stor anerkendelse for høj kvalitet og fødevaresikkerhed.

Jeg sad tilbage med en god fornemmelse efter statsministerens indlæg. Jo, han føler sig godt tilpas i vores selskab, og der var en oprigtighed i de budskaber, han kom med. Ja, han forventer på Regeringens vegne, at dansk landbrug er med på holdet, når Danmark skal trækkes op i fart og ind i en fremtid, som på mange områder byder på store udfordringer.

Minister undskylder

Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen var på talerstolen efter statsministeren, og man kunne måske have forestillet sig, at han ville fremkomme med en lang forsvarstale for uvildigheden omkring den rapport, som en flok internationale forskere skulle fremkomme med som en del af aftalerne, der blev indgået i forbindelse med landbrugspakken. Nej, det gjorde han ikke. Martin Merrild havde i beretningen gjort et stort nummer ud af at spørge, hvornår landbruget egentligt fik en kvittering for den miljøindsats, vi havde ydet? Er det så svært, nu efter det er konstateret, at det faglige grundlag for miljøreguleringen ikke har været i orden, at sige til erhvervet, at det var en politisk fejl at lægge det til grund for politiske beslutninger?

Og så skete det. For mig, der gennem mange år har tordnet mod grundlaget for miljøreguleringen, ja, så var det, som der gik en engel gennem salen. Miljø- og fødevareministeren sagde, at hvis det i erhvervet kunne opfattes, som miljøadministrationen var foregået på et mangelfuldt grundlag, ja, så ville han på regeringens vegne sige undskyld. Det var for mig højdepunktet på dette års delegeretmøde.

Festlig salut fra Søren Pind

Søren Pind holdt årets festtale, og på sin vanlige spidse og humoristiske måde hudflettede han landbruget og landmænd. Under det hele afslørede han et dybt kendskab til landbruget, og en stor veneration for det, landbruget gennem historien har bidraget samfundet med. Han sluttede med at sige, at det er hans indtryk, at tiden igen er ved at være inde til at landmændene, og med dem landbokulturen, kommer op på stolene, som det er sket før.

Fællesskab, ansvarlighed og evnen til at tænke i sammenhæng og helhed, ja, det er det, vi i tiden har brug for, og det er det landmænd kan.

God weekend,

Niels Rasmussen,
nr, niels rasmussen, underskrift

Formand

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve