Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Nyheder  →  Politisk Nyt – uge 25 - 2015

Politisk Nyt – uge 25 – 2015

Dagen derpå er begejstringen til at tage og føle på

Begejstringen er ikke til at skjule her på dag ét efter valget. Vi får en ny regering, og blå blok med Lars Løkke Rasmussen som statsminister tager over.

Der er egentligt flere ting ved valgresultatet, der ikke bør give anledning til de brede smil. Venstre, som det regeringsbærende parti, havde ikke noget godt valg, og det giver ikke nogen optimal balance i en ny regering.

Men det opvejes så rigeligt af, at fødevareminister Dan Jørgensen forsvinder ud af ministeriet, og miljøminister Kirsten Brosbøl får mulighed for at finde en plads, hvor hendes ellers mange gode evner matcher bedre til en ny arbejdssituation. Hvis ikke man kan sige noget positivt om mennesker bør man tie stille, og det vil jeg så gøre.

Jeg vil blot understrege, at det, for landbruget i den nuværende situation, er grundlæggende vigtigt, at vi har en fødevareminister, der forstår og anerkender landbrugets udfordringer. En minister der gennem adfærd, skaber motivation hos os landmænd til at bidrage til samfundet.

Jeg kender ikke noget menneske, der har været mere i modstrid med alt hvad vi landmænd værdsætter – både hvad angår faglig kompetence og menneskelige egenskaber – og så ellers ikke et ord mere, om vores afgående fødevarevareminister!

Nu drejer det sig om forventningerne til en ny regering

Der er en 16-punktsplan, som har været bragt op som beslutningsforslag i Folketinget. En plan for forbedring af erhvervets rammevilkår på det korte sigt, som Venstre, Dansk Folkeparti og De Konservative stemte for. Liberal Alliance undlod at stemme, fordi der ikke var forbedringer nok på gødningsområdet.

Det ser godt ud. Det store spørgsmål er, i hvilket omfang en ny regering formår at ændre på den faglighed, der ligger bag beslutninger på miljøområdet. Vi har ikke den tradition i Danmark, at vi i forbindelse med valg rydder ud i centraladministrationen, så hvis ikke vi får en minister på miljø- og fødevareområdet, der formår at styre et stærkt embedsværk i de berørte ministerier, så bliver det mere end svært, at levere politik i overensstemmelse med de forventninger der er skabt.

Men lad os nu være fortrøstningsfulde, og give hinanden håndslag på, at nu vender det for dansk landbrug, og lad os fejre Sankt Hans med forvisning om, at der nu vil skabes forudsætninger for et erhverv i fremdrift.

Endnu et succesfuldt dyrskue er afviklet i Odense

Så kom vi, i ugen der gik, på den anden side af et velafviklet dyrskue, og jeg vil benytte lejligheden til, på denne plads at sige tak til alle de som bidrog til succesen.

En succes der måles på mange måder. Dels på antallet af gæster, på økonomien, på det faglige niveau blandt de udstillede dyr og på kvaliteten af den faglige udstilling. På alle parametre var dyrskuet en succes.

Dyrskueugen er den uge om året, hvor kommunikationen sker på fynsk landbrugs præmisser, og hvor der skabes sendetid og forståelse for det i pressen. Resten af året løber vi efter en dagsorden, som andre sætter. Det formåede vi også i år, og fra alle sider får vi anerkendelse for vores evner, til at placere os centralt i den politiske debat.

Tak til alle I medlemmer, der kiggede indenfor på Centrovices stand på dyrskuet. Jeg fik talt med en del, og det er godt at fornemme, at der trods vanskelige vilkår fortsat er overskud til en hyggelig snak og et godt grin.

Venlig hilsen
nr, niels rasmussen, underskrift
Niels Rasmussen,
Formand

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve