Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Nyheder  →  Politisk Nyt - uge 25 - 2014

Politisk Nyt – uge 25 – 2014

Politisk Nyt er i luften igen

Politisk Nyt er i luften igen efter en periode med helligdage, hvor kontoret i Vissenbjerg var lukket, og med et dyrskue der optager alle, både fysisk og mentalt. Et velafviklet dyrskue, giver en god fornemmelse i maven.

For rigtig mange arrangører og udstiller melder spørgsmålet sig: Giver det mening? Når man vender træt hjem søndag aften. Ja, den analyse er det op til alle de som er involveret at gøre.

  • Giver det mening, at dyrke det interessefællesskab der er blandt udstillere af dyr. At styrke det, som mest af alt ligner en hobby for passionerede kvægavlere?
  • Giver det mening, at invitere 7000 skolebørn og koble dem til en flok dygtige senior landmænd, som viser rundt på pladsen, og som sender dem hjem til deres far og mor med et billede på nethinden, af et fynsk landbrug der præsenterer sig fra sin flotteste side?
  • Giver det mening, at skabe en platform for politisk kommunikation med et positivt udgangspunkt, og som giver så mange millimeter spalteplads til landbruget, at det ville koste en formue hvis det skulle købes?
  • Giver det mening, at invitere netværket omkring landbruget til åbningshøjtidelighed og dyrskuereception. Hvor vi giver os lov til at skue lidt ud i fremtiden, og perspektiverer samfundsudviklingen? Og hvor rådmand Jane Jegind udtalte: Det er længe siden, jeg har følt det så godt at få lov at synge flaget til tops. Alene det gav anledning til en god debat om, hvorfor nationalfølelse er godt, og hvorfor nationalisme er noget skidt.
  • Giver det mening at Odense Kommune inviterer til reception på Odense Rådhus fredag aften, hvor 200 udstillere, børn som voksne, er med til at styrke båndet mellem Odense by og det fynske landbrug?
  • Giver det mening, at Centrovice på en velorganiseret stand møder medlemmerne, til en debat om forenings- og rådgivningsrelaterede emner.

 

Min konklusion er helt klar, at der er ikke ret meget der giver mere mening. Tak til alle Jer der bidrog til at skabe en rendyrket succes.

Vækstplanen

Vækstplanen er nu forhandlet på plads, og at det pludselig blev et emne, hvorvidt det skal være tilladt at bringe svinegylle ud fra 1,7 DE per ha, eller som nu kun fra 1,4 DE per ha. Emnet er i allerhøjeste grad relevant. Noget som bidrager til, at det samlet set er for dyrt at fede slagtesvin i Danmark. Om det er Folkemødet der har bragt emnet på dagsordnen, eller om det er Lars Løkke Rasmussen, der har et voldsomt behov for at tilfredsstille det traditionelle bagland, kan man selv gætte på. Under alle omstændigheder var det en fantastisk oplevelse, at høre Venstres formand tale engageret om gylles fortræffeligheder.

Vi havde naturligvis en god kontakt i forløbet. Det var vigtigt, at det ikke blev gjort til det bærende element, at man i mange af de øvrige EU-lande, gennem direktivet har lov at tildele fra 1,7 DE svinegylle. EU-direktiver er minimums direktiver, og vi har en anden målsætningen i forhold til miljø.

Ministeren siger, at vi som det eneste land pumper rent grundvand op til drikkebrug. Det ønsker vi at fortsætte med, og det er jeg enig med ham i. Det er faktisk ikke det, der for mig at se skal bære argumentationen. Det er, at det faktisk ikke er noget miljøproblem at tildele mere gylle, fordi det erstatter en tilsvarende mængde handelsgødning. Det eneste miljøproblem er en lille merbelastning på fosfor, og det er især lavbundsjordene som er problemet. Derfor vil en mere målrette miljøregulering løse det problem.

Forslaget er i midlertidigt pillet ud af Vækstplanen. Om det i slutfasen har været fremført, med det inderligste ønske om, at det så også blev en del af Vækstpakken, det kan vi så tænke lidt over. Eller om forslaget reelt har opfyldt det formål det var sat i verden for: At skabe politisk respekt omkring Lars Løkke Rasmussen fra det traditionelle bagland.

 God weekend

 nr, niels rasmussen, underskrift

Niels Rasmussen, formand

 

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve