Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Nyheder  →  L&F: 13 rådgivere hjælper landbruget med visionen Klimaneutral 2050

L&F: 13 rådgivere hjælper landbruget med visionen Klimaneutral 2050

I marts fremlagde vi vores vision om, at det danske fødevareerhverv skal være klimaneutralt senest i 2050. Det gjorde vi, fordi vi gerne vil være med i førerfeltet og skabe de løsninger, som ikke kun kan blive svaret på den danske klimaudledning, men som også kan inspirere og vise vejen for vores kollegaer i resten af verden.

Lige så vigtigt er det, at vi når målet med samme eller større produktion som i dag. Der skal være en grøn bundlinje for klimaet og en økonomisk bundlinje for landbruget

Det er en ambitiøs vision. Vi sagde derfor også ærligt, at vi i dag ikke fuldt ud kan sige, hvordan den skal realiseres. Faktisk kender vi kun cirka halvdelen af vejen.

13 fagfolk med bred baggrund

Derfor har vi i Landbrug & Fødevarer valgt at oprette et rådgivende udvalg, et såkaldt Klima Advisory Board, som skal inspirere os til at komme i mål med vores vision om et klimaneutralt fødevareerhverv. Et Advisory Board med 13 medlemmer fra forsknings-, fra transport-, og fra energisektoren samt fra fagforbundet NNF og grønne organisationer. Alle med det til fælles at de er fagfolk inden for forskellige områder, som arbejder med at løse de store klimaudfordringer, vi står over for.

  • Advisory Boardets formand er klimaprofessor Kathrine Richardson

Andre medlemmer tæller:

  • Tidligere formand for Klimarådet Peter Birch Sørensen
  • Professor Jørgen E. Olesen, Aarhus Universitet
  • Præsident for Danmarks Naturfredningsforening Maria Reumert Gjerding
  • Administrerende direktør i Dansk Energi Lars Aagaard.
  • Læs mere og se alle medlemmerne her

Det første møde var 11. oktober. Se video fra dagen her.

Medlemmerne gik til opgaven med højt humør. Der var ros til Landbrug & Fødevarer for initiativet og bred tilfredshed blandt medlemmerne med at være en del af Klima Advisory Boardet.

Katherine Richardson, som er formand for Advisory Boardet, kommenterede, at hun i flere år har bedt landbruget om at omstille til at blive mere klimaeffektivt, og at hun derfor selvfølgelig havde sagt ja, da hun fik tilbuddet om dialog.

Ingen nem opgave

Alle var enige om, at det ikke er nogen nem opgave at gøre det danske fødevareerhverv klimaneutralt, men derimod en meget kompleks udfordring. Vi mener alle, at hvis klimaudfordringen skal løses, så vil det kræve samarbejde på tværs af erhverv, forskere, og grønne organisationer.

Vi er stolte over at nedsætte et Advisory Board på klima, hvor medlemmerne har så stor faglig tyngde. Vi siger tak for deltagelsen til medlemmerne og glæder os til sammen at arbejde mod en mere klimaeffektiv fødevareproduktion.

Martin Merrild

Formand Landbrug & Fødevarer

Kilde: Landbrug & Fødevarer

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve