Søg

Søg efter medarbejder:

Centrovice.dk  →  Erhverv  →  Sitemap  →  Afgrødenyt - læsning  →  Ukrudtsbekæmpelse i spinat

Ukrudtsbekæmpelse i spinat

Snarest efter såning af spinaten og inden der er gået 3 dage, bør ukrudtsbekæmpelsen starte med udsprøjtning af jordmidlerne Command CS og Goltix SC 700 i blanding eller hver for sig afhængig af ukrudtsbestandens sammensætning. Der anvendes f.eks. 0,15 l Command CS + 0,5 l Goltix SC 700 pr. ha. Blandingen har rimelig god effekt på burresnerre i blanding og effekt på de tidligst fremspirende hvidmelet gåsefod.

For at undgå for kraftig virkning af disse jordmidler bør ovennævnte dosering ikke overskides og overlapning ved kiler og foragre skal undgås. Hvis hvidmelet gåsefod ikke er et problem, så kan spinaten skånes ved at undlade Goltix.

Du bør ikke sprøjte ved udsigt til kraftig regn, men afpas hellere såningen efter vejrudsigten. Hvis Command og/eller Goltix er udsprøjtet på godt fugtig jord, så vil specielt de lyse typer af spinat være følsomme ved den efterfølgende bladsprøjtning med Herbasan/Betanal. Det skyldes, at de små nyfremspirede spinatplanter stort set er uden vokslag, hvis jordmidlerne har haft gode forhold for at virke. Spørg firmaet til typen af spinat, du har, så du ved, hvor påpasselig du skal være.

Hvis du anvender falsk såbed, hvor du gør såbedet klar 8 – 10 dage før såning af spinaten, kan du ved udsprøjtningen af jordmidlerne tilsætte 0,6 – 0,75 l glyphosat 360 pr. ha. Alternativt kan du separat INDEN spinatens fremspiring, dvs.normalt senest 5 dage efter såning, anvende ca. 0,75 l glyphosat 360 pr. ha. Specielt vejpilurt er tidligt fremme og vil kunne bekæmpes på denne måde.

En god måde at holde øje med fremspiringen er ved at placere f.eks. et stykke glas på nogle sten eller jordknolde på en sydskråning. Det er oftest det varmeste sted i marken, så når spinaten har sat rodspiren og bryder med en topspire her, er det absolut sidste frist for sprøjtning med glyphosat, da fremspiring så vil finde sted indenfor ca. et døgn afhængig af jordtemperaturen.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve