Søg

Søg efter medarbejder:

Centrovice.dk  →  Erhverv  →  Sitemap  →  Afgrødenyt - læsning  →  Tilbagebetaling af EU-produktionsafgift på sukker for dyrkningsårene 1999 og 2000

Tilbagebetaling af EU-produktionsafgift på sukker for dyrkningsårene 1999 og 2000

Tidligere i foråret blev der afsagt en dom som betyder, at der igen skal tilbagebetales ulovlig opkrævet produktionsafgift på sukker. Sidste gang, der blev tilbagebetalt penge, var det for årene 2001-2005. Denne gang er det for årene 1999 og 2000, og som sidst skal beløbet udbetales til de landmænd, som dyrkede roer i de to år.

I Danmark skal der samlet tilbagebetales ca. 82 mio. kroner, som skal deles med 40% til Nordic Sugar og 60% (ca. 50 mio.) til dyrkerne. Omregnet til hvad den enkelte dyrker kan få, svarer det til samlet godt 100 kr. pr. ton daværende kontraktmængde (kvotesukker).

Udfordringen er at finde disse roedyrkere og at dokumentere omfanget af roedyrkning i de to år. I forhold til krav om dokumentation for at få pengene udbetalt (tidligere afregninger m.v.) er meldingen nu, at man er ved at se på hvad der foreligger af datagrundlag – og at vi forventer nærmere information i løbet af maj.

Roe til nr. 7 2

Opfordringen er derfor, at man følger med på www.danskesukkerroedyrkere.dk og afventer nyt fra den kant.

 

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve