Søg

Søg efter medarbejder:

Centrovice.dk  →  Erhverv  →  Sitemap  →  Afgrødenyt - læsning  →  Svampebekæmpelse i vårhvede

Svampebekæmpelse i vårhvede

Vårhvede er lige som vinterhvede modtagelig for Septoria, men den når ofte ikke at give de store udfordringer. Derimod giver det varme vejr gode vækstbetingelser for de mere problematiske sygdomme i vårhveden, nemlig gulrust og DTR (hvedebladplet).

Alle de dyrkede sorter er modtagelige for gulrust, og da vi allerede har set en del gulrust i vinterhvede, skal du være meget opmærksom på gulrust i vårhvede. Gulrust starter i pletter eller reder i marken og skal bekæmpes ved konstateret angreb.

Du skal være særlig opmærk som på DTR, hvis du dyrker pløjefrit og forfrugten er hvede. DTR fremmes af varme og høj luftfugtighed. Den kan opformeres hurtigt, så et angreb kan pludselig sprede sig voldsomt.

Bekæmpelse

Generelt anbefaler vi en 3-delt løsning i vårhvede, som vi gør det i vinterhvede. Den første sprøjtning skal ligge, når hveden er i den første del af strækningsfasen i st. 30-31 (beg. strækning – et knæ dannet).

Vi anbefaler, at man tager højde for det generelle smittetryk, som kan betyde ændringer i dosering. Vores anbefalede løsninger kan du se i ’Aktuelle løsninger’.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve