Søg

Søg efter medarbejder:

Centrovice.dk  →  Erhverv  →  Sitemap  →  Afgrødenyt - læsning  →  Overlevende ukrudt - er det resistent?

Overlevende ukrudt – er det resistent?

Det er vigtigt at være opmærksom på overlevende ukrudt, der de næste uger bliver meget synlige i afgrøderne. Hvis der er ukrudt, som har overlevet, så kan det være et tegn på herbicidresistens. Og det er vigtigt at holde ‘fingeren på pulsen’ og få dokumenteret resistensen i tide, så du kan sætte ind med ændringer i sædskifte, ændret middelvalg mv., mens det stadig kan gøres uden for store omkostninger.

Det er velkendt, at der er udbredt resistens hos agerrævehale.

En undersøgelse udført af Solvejg Mathiassen fra Aarhus Universitet i 2017 viste, at resistens hos rajgræs-arterne efterhånden også er meget udbredt i Danmark. Det samme gælder for tokimbladede ukrudtsarter som fuglegræs, kamille, kornvalmue, m.fl.

Samme Solvejg Mathiassen tilbyder at foretage test for resistens mod betaling. Selv om der kræves betaling for denne test, kan det meget hurtigt vise sig at være en økonomisk fordel for dig at få testet dit ukrudt. Du kan evt. undgå at spilde penge på uvirksomme ukrudtsmidler eller ved senere at skulle lave drastiske ændringer i sædskifte og dyrkningspraksis. Testene gennemføres som ’bioassay’, hvor planter dyrkes frem fra frø i små potter, og der efterfølgende sprøjtes med forskellige ukrudtsmidler.

Du kan se, hvordan du udtager planteprøve til resistenstest i inspirationsarket, som også beskriver, hvorledes planteprøven bedst håndteres, og hvortil den skal sendes, når den er tørret helt ned, samt pris for testen.

Agerrævehale i havre 270617

Agerrævehale i havre

 

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve