Søg

Søg efter medarbejder:

Centrovice.dk  →  Erhverv  →  Sitemap  →  Afgrødenyt - læsning  →  Plantebeskyttelsesmidler mm med orange faresymboler bliver ulovlige 1. juni 2019

Plantebeskyttelsesmidler mm med orange faresymboler bliver ulovlige 1. juni 2019

Af Hanne Pontoppidan (hap@centrovice.dk).

Landbruget opnåede for et år siden en særstatus i forhold til andre brancher og fik udsat fristen for anvendelse af midler med orange faresymboler til 1. juni 2019.

Forbuddet gælder ikke kun plantebeskyttelsesmidler men også f.eks.  rengørings- og desinfektionsmidler, og alle andre midler med faresymboler. Da plantebeskyttelsesmidlerne ikke skifter registreringsnummer, når de får nyt faresymbol, så kan app’en Kemitjek ikke fange, hvis et sprøjtemiddel er blevet ulovligt pga. et ulovligt faresymbol.

Vi har undersøgt, om det er muligt at omklassificere planteværnsmidlerne – det er det ikke.

Det er arbejdstilsynet, der har tilsynspligten. Vi har fået oplyst, at de giver et påbud, om at bortskaffe midlerne mærket med de gamle orange faresymboler inden en bestemt frist. Der er bødestraf, hvis midlerne ikke er bortskaffet, når de kommer på kontrolbesøg.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve