Søg

Søg efter medarbejder:

Centrovice.dk  →  Erhverv  →  Sitemap  →  Afgrødenyt - læsning  →  Målrettede efterafgrøder – hvad er status?

Målrettede efterafgrøder – hvad er status?

I 2019 skal der udlægges 142.000 ha målrettede efterafgrøder (eller alternativer) på landsplan. Pt. er der tegnet over 125.000 ha, så man er godt på vej, men ikke helt i mål. På Fyn skal der tegnes omkring 10.000 ha, og der mangler 636 ha i skrivende stund. I langt de fleste ID-15 oplande mangler der nu mindre end 10 ha, eller de er fuldtegnede, hvilket der er 12, som er. Men i 10 af oplandene mangler der stadig mere end 10 ha målrettede efterafgrøder.

 

 

På kortet angiver de røde områder, at der mangler mindre end 10 ha, mens der i de gule, grønne og blå områder mangler mere end 10 ha. Hvad der måtte mangle at blive opfyldt efter ansøgningsfristen d. 17/4, vil blive fordelt uden kompensation til dem, der ikke har opfyldt deres krav.

Vi er stadig i gang med at udfylde ansøgningerne, så tallene kan fortsat ændre sig frem til den 17. april. Men dyrker du jord i ét af disse 12 områder, skulle du måske kaste et blik på din markplan og se, om du har mulighed for at byde ind med flere efterafgrøder eller et af de 5 alternativer:

  1. Tidlig såning af vintersæd
  2. Braklagte arealer
  3. Mellemafgrøder
  4. Energiafgrøder
  5. Reduktion af N-kvote

Hvis du ikke bruger hele din N-kvote i 2019, så er det oplagt at bruge en del af overskuddet som alternativ for målrettede efterafgrøder. Hvis du udbringer under 80 kg N i husdyrgødning, så vil 93 kg N erstatte 1 ha efterafgrøde. Udbringer du mere så skal der 150 kg N til at erstatte 1 ha efterafgrøder. Vær opmærksom på, at alternativet reduceret N-kvote ikke kan trækkes tilbage efter ansøgningsfristen 17. april.

 

 

 

 

 

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve