Søg

Søg efter medarbejder:

Centrovice.dk  →  Erhverv  →  Sitemap  →  Afgrødenyt - læsning  →  Kerb 400 SC er godkendt i vinterraps

Kerb 400 SC er godkendt i vinterraps

Kerb 400 SC er nu godkendt i vinterraps, og vi skal ikke længere gå og vente på en dispensation hver år.

Vilkårene for den nye godkendelse svarer nogenlunde til de dispensationer, som har været givet de seneste år, dog er behandlingsperioden begrænset til november-december.

Der er ikke længere krav om, at sprøjteføreren under udsprøjtningen skal sidde i en lukket førerkabine med kulfilter, men det vil fortsat være en god ide for at reducere eksponeringen af sprøjteføreren. Tilsvarende er det fortsat godt landmandskab at anvende forholdsvis stor vandmængde med store dråber for at forebygge afdrift til naboarealer.

Samtidig med den udvidede godkendelse er der kommet en begrænsning i anvendelsen af Kerb, idet midlet ikke må anvendes nærmere end 2 meter fra veje, boliger, institutioner og offentlige arealer for at beskytte beboere og forbipasserende.

Endvidere er den hidtidige arealbegrænsning på hhv. 2 og 2,5 ha for dagligt behandlet areal i en række frøafgrøder fjernet. Der er dog stadig krav om, at der ved behandling i frugtbuske, skove og beplantninger og til planteskolekulturer maksimalt må behandles 2,5 ha pr. dag.

Kerb og væselhale beskåret

Kerb har effekt på væselhale.

 

 

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve