Søg

Søg efter medarbejder:

Centrovice.dk  →  Erhverv  →  Sitemap  →  Afgrødenyt - læsning  →  Har du styr på dit kemiskab?

Har du styr på dit kemiskab?

Der sker løbende ændringer i pesticidernes godkendelse. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, om der er ændret i anvendelsen af de kemikalier, der står hjemme i kemiskabet. Landbrugsstyrelsen udpeger årligt op mod 700 bedrifter til kontrolbesøg, og en fast del af kontrolbesøget indebærer tjek af kemilageret.

Vi har i den forbindelse lavet to tabeller (klik på ‘Tabel 1’ og ‘Tabel 2’ for at se dem), som giver dig overblik over de sprøjtemidler i landbruget, som der i 2018 kan ske ændringer hos. I printversionen er tabel 1 vedhæftet, men stabel 2 er så lang, at den skal findes på hjemmesiden.

Tabel 1: Udgåede kemikalier, hvis udløbsfrist for lovlig besiddelse samt anvendelse sker til angivet dato i 2018.

Tabel 2: Kemikalier, der skal revurderes i løbet af 2018., men hvor der forventes fornyet godkendelse.

Selvom pesticidet får fornyet sin godkendelse, kræver det stadig din opmærksomhed, da registreringsnummeret på pesticiderne i visse tilfælde kan ændre sig. Hvis registreringsnummeret på kemikaliet ikke stemmer overens med den fornyede godkendelse, betragtes det gamle kemikalie som ulovligt, også selvom indholdet er uændret.

Du kan altid holdes opdateret om sprøjtemidlernes status inde på middeldatabasens ”Positivliste”, eller ved at benytte appen ”kemitjek”. som kan købes til din smartphone eller tablet.

Vi tilbyder også stadig kemitjek på din bedrift. Her gennemgår vi sammen alle kemikalierne i kemirummet. Du får efter besøget en rapport på mail eller post, som indeholder en oversigt over de gennemgåede kemikalier. Hvis du er interesseret i tilmelding til et kemitjek, så kontakt din planteavlskonsulent.

kemirum

 

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve