Søg

Søg efter medarbejder:

Centrovice.dk  →  Erhverv  →  Sitemap  →  Afgrødenyt - læsning  →  Få et bedre overblik over drænenes placering

Få et bedre overblik over drænenes placering

Af Søren Boe Madsen, Miljørådgiver (sbr@centrovice.dk).

Konvertering af dine gamle drænkort til et samlet digitalt kort, kan gøre det nemmere at lokalisere dine dræn, når de skal renses eller vedligeholdes.

Du kan samle alle dine drænkort i en fil, der kan vises på din smartphone, tablet, PC eller traktor-GPS. Man kan eksempelvis indlæse drænkortet i FarmTracking, og på den måde får du et samlet overblik over alle dine drænkort på din telefon. Du kan nemt have dem med dig uden at skulle forholde dig til de fysiske kort. Samtidig har du mulighed for at navigere rundt på kortet og finde informationer om hver enkelt ledning, hvis informationen foreligger.

Nøjagtigheden af det digitale drænkort lægger sig op ad de gamle fysiske kort, men præcisionen af det digitale drænkort kan optimeres gennem GPS-målinger fra kendte lokaliteter som drænbrønde, drænudløb mv.

Digitaliseringen af de fysiske drænkort er en engangsudgift. Det vil efterfølgende være muligt at redigere eller udvide drænkortet. Dette kan Centrovice hjælpe med, eller du kan selv lave tilføjelser med eksempelvis FarmTracking-appen. På den måde sikrer du dig et altid opdateret og samlet kort over bedriftens drænsystem. Det digitale kort kan omkostningsfrit deles mellem medarbejderne. Står du over for et ejerskifte kan det også være en ide at få samlet de gamle drænkort i et digitalt format, så den nye ejer har det fulde overblik over drænenes placering.

Vil du i gang med at gøre dine drænkort digitale, indleder vi opgaven omkring dine fysiske kort. Med udgangspunkt i kortenes informationer og din viden fastsætter vi, hvilke marker og områder drænkortene vedrører. Herefter foretager Centrovice digitaliseringen og hjælper dig med at indlæse filerne til din mobile GPS-enhed, hvis der ønskes hjælp til dette.

 

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve