Søg

Søg efter medarbejder:

Centrovice.dk  →  Erhverv  →  Sitemap  →  Afgrødenyt - læsning  →  Eftervirkning af ukrudtsmidler i vinterraps

Eftervirkning af ukrudtsmidler i vinterraps

Desværre ser vi nu, at sommerens tørke har betydet, at ukrudtsmidler anvendt i forfrugten ikke i alle tilfælde er nedbrudt. Det medfører, at der enkelte steder ses skader i vinterraps og bredbladede efterafgrøder, hvor der i forudgående afgrøde er bekæmpet ukrudt i foråret. Vi har først og fremmest set skaderne, hvor der er etableret vinterraps uden pløjning.

Vi har også i de tidligere år set skader af Monitor, men i år er der også rapporteret om skader i forskellig grad af Hussar Plus OD, Hussar OD, Cossack OD, Broadway + Cossack OD, Mustang forte og Ally SX. Det drejer sig i de fleste tilfælde om skader i overlap eller svagere påvirkning i hele marken, men også enkelte marker med kraftigere skade. Det kan også være pletter i ’sving’, hvor sprøjtebommen i den ene side har bevæget sig langsomt.

God jordfugtighed og høj jordtemperatur betyder, at der nu er kommet godt gang i nedbrydningen af aktivstofferne. Kraftigt skadede planter vil næppe overvinde påvirkningen, mens svagt påvirkede afgrøder med en vis sandsynlighed kan rette sig.

 

 

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve