Søg

Søg efter medarbejder:

Centrovice.dk  →  Erhverv  →  Sitemap  →  Afgrødenyt - læsning  →  Angreb af larver i frøgræs og vintersæd

Angreb af larver i frøgræs og vintersæd

Hvis du har vintersæd eller frøgræs, der bliver ædt af en larve, så er det vigtig at vide hvilken. De forskellige larver forpupper sig nemlig på forskellige tidspunkter. Det er af betydning for, hvilken afgrøde der kan sås og hvornår, hvis en omsåning er nødvendig.

Ved angreb af gåsebillelarver kan der eksempelvis ikke sås vintersæd igen, hvis der skal sås om, mens alt kan sås om foråret. Ved angreb af aksløberens larve vil både vintersæd og vårsæd blive angrebet ved omsåning, hvis vårsæden ikke sås meget sent. Der kan derfor ved kraftige angreb af aksløberens larve kun sås bredbladede afgrøder.

Det er kun stankelben og aksløber, hvor der er der en mulighed for kemisk bekæmpelse. Avaunt må anvendes mod aksløber i korn og har en mindre anvendelse til brug mod stankelben og aksløber i græs, frøgræs og kløvergræs i efteråret.

Avaunt er et kontaktmiddel, der binder sig i vokslaget på bladene. Midlet virker ved, at skadedyrene æder bladene. Midlet virker derfor ikke mod skadedyr, der hovedsagelig æder rødder og stængelbasis, dvs. der er ikke effekt mod de øvrige larver.

Der ses relativt sjældent gnav af stankelben om efteråret.

Hvis du er i tvivl om eventuelle skader i dine afgrøder, så kontakt din planteavlskonsulent.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve