Søg

Søg efter medarbejder:

Centrovice.dk  →  Erhverv  →  Sitemap  →  Afgrødenyt - læsning  →  Aktuelt nyt

Aktuelt nyt

Med den sidste uges sommervejr er det gået rigtig stærkt i markerne. I vinterrapsmarkerne begynder vi nu at se de første åbne blomster. Derfor er det vigtigt at huske, at Matrigon 72 SG ikke må anvendes lige så snart, der er én åben rapsblomst i marken. Det er vigtigt at overholde, da aktivstoffet i Matrigon desværre er fundet i honning.

Vi ser fortsat lys bladplet i mange vinterraps marker. Men det er vigtigt at pointere, at der også er marker, hvor der ikke er behov for bekæmpelse. Derfor skal du tjekke marken først inden en eventuel bekæmpelse.

Vinterbyggen bør være færdiggødet nu. I vinterhvede og -rug kan sidste tildeling trækkes til den første uge i maj. Hvis det ikke er sket, så bør vinterrapsen gødes færdig, mens tallerknerne på gødningssprederen er mindst 70 cm over afgrøden for at undgå beskadigelse af denne.

Vintersæden er mange steder så langt, at den skal tjekkes for svampesygdomme. I vinterbyggen er det for angreb af bygrust, i vinterhvede gulrust og særligt i sorten Torp meldug. I vinterrug har vi endnu ikke set angreb, der kræver bekæmpelse. Du kan læse mere i artiklen ’Svampebekæmpelse i vinterkorn’ i denne uges AfgrødeNyt’.

Vi forventer ikke, at der er mange vintersædsmarker med angreb af havrerødsot i år, da mange marker er sået sent. Men i en enkelt vinterbyg mark sået 18. september er der fundet små pletter med symptomerne, der er små, utrivelige planter.

Vi ser fortsat manganmangel i vintersæden og nu også i de nyfremspirede vårsædsmarker, så vær opmærksom på om der kommer områder med lyse, lidt slappe planter. Det er typisk i lidt let og løs jord. Hvis reaktionstallet i jorden er højt er risikoen større.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve