Søg

Søg efter medarbejder:

Centrovice.dk  →  Erhverv  →  Sitemap  →  Afgrødenyt - læsning  →  Aktuelt nyt

Aktuelt nyt

Af Hanne Pontoppidan (hap@centrovice.dk).

Vi begynder at se lidt bladlus i kornet, men det er de færreste steder, der er behov for at bekæmpe dem. Til gengæld ser vi rigtig mange mariehøns, som bekæmper bladlusene, og derfor gør det mindre sandsynligt, at der bliver brug for at bekæmpe bladlusene i år. Skadetærsklen er 25 % angrebne strå, hvis der samtidig skal svampesprøjtes, ellers er skadetærsklen 40 % angrebne strå.

Bekæmpelse af kornbladbillens larve er kun relevant til omkring begyndende skridning, hvor 0,5-1 larve pr. strå udløser en bekæmpelse.

De fleste har foretaget den afsluttende svampesprøjtning i vårbyg, der skal foretages, når fanebladet er fuldt udviklet. Denne svampesprøjtning har også effekt på aksnedknækning.

I enkelte havremarker ser vi en del meldug, men ellers er der ingen behov for at bekæmpe svampesygdomme. Hold godt øje med bladlus i havren, hvor det er vigtigt at have gyldne kerner.

Bygfluerne flyver fortsat, så vårhvede hvor det er mere end 14 dage siden, at der er sprøjtet mod bygfluen bør sprøjtes igen. I vårhveden skal der også holdes godt øje med gulrust – alle sorter på nær Heranda er modtagelige. Hvis der er gulrust i din vårhvede, så bør der ikke gå mere end 14 dage mellem svampesprøjtningerne.

De fleste vinterhvedemarker har fået den afsluttende svampesprøjtning. Hvor den sidste svampesprøjtning er splittet, sprøjtes der for sidste gang 12 – 14 dage efter første splitsprøjtning.

Vinterrugen er nu så langt fremme i udviklingen, at svampesprøjtning ikke længere er relevant, bortset fra i de marker, hvor der er kraftige angreb af brunrust. Her skal der hurtigst muligt afsluttes.

 

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve