Søg

Søg efter medarbejder:

Centrovice.dk  →  Erhverv  →  Sitemap  →  Afgrødenyt - læsning  →  Aktuelt nyt

Aktuelt nyt

Det meste vinterraps er sået nu under gode forhold. Jordtemperaturen er fortsat høj, i vores område en 17-18 grader, og rapsen spirer rigtig hurtigt frem. Det samme gør spildkornet, som du skal være opmærksom på – specielt hvor der ikke er pløjet. For at få en god effekt med en lav dosering bør spildkornet ikke nå at få mere end max. 2 blade, før det bekæmpes. Ved store mængder spildkorn, hvor rapsen bliver klemt, kan det komme på tale at bekæmpe spildkornet to gange.

Gnav fra den voksne rapsjordloppe ligner ‘skudhuller’, som det ses på foto. Endnu har vi kun set ganske få af disse gnav. Hvis din rapsmark ligger op af en mark, hvor der har været raps i år, så er det her, at angreb er mest sandsynligt. Endnu har vi ikke hørt nogen meldinger om snegleangreb.

Spildraps kan opformere kålbrok allerede efter 3 uger. Derfor er det vigtigt at få den bekæmpet. I stub kan det ske enten ved en harvning eller med glyphosat.

I sidste uge bragte vi de foreløbige resultater fra sortsforsøgene for vinterhvede og rug. Forsøgene er nu endeligt opgjort og tallene har ikke ændret sig.

Vi kan tilbyde hjælp til ‘indstilling af ploven’, som du kan læse mere om i dette nummer af AfgrødeNyt. Og du kan stadig nå at tilmelde dig ’Rapstjek’ – kontakt din planteavlskonsulent eller planteavlsassistent Lene Bjørnsbo tlf. 6340 7137.

 

 

 

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve