Søg

Søg efter medarbejder:

Centrovice.dk  →  Erhverv  →  Sitemap  →  Afgrødenyt - læsning  →  Aktuelt nyt

Aktuelt nyt

Efter et sent forår er vi nu lidt foran et ‘normal år’. Derfor er det allerede nu tid til at tjekke vintersædsmarkerne for flyvehavre. Brug gennemgangen af markerne til også at få noteret, hvor der er græsukrudt. Hvis du er i tvivl om, hvad det er for noget græsukrudt, der stikker op over afgrøden, så hjælper vi gerne.

Tidspunktet nu er rigtig godt til et før-høst besøg, som på mange ejendomme kan være årets vigtigste besøg. Vi kan bl.a. kigge på, hvordan året er gået, hvad der lykkedes godt og mindre godt, strategi for ukrudtsbekæmpelsen i efteråret, markplan 2019 og krav til efterafgrøder.

Desværre ser vi flere og flere marker, hvor der er resistent ukrudt. Det gælder først og fremmest ager-rævehale, men også italiensk rajgræs er ofte resistent. Hvis ukrudtet er resistent overfor ukrudtsmidler, så kan det være vigtigt at vide, hvilke midler resistensen gælder. Det er muligt at få testet, som du kan læse mere om i artiklen ‘Overlevende ukrudt – er det resistent?‘ i dette nummer af AfgrødeNyt.

I vinterhveden har mange udført den afsluttende svampesprøjtning. Men hvis du ikke har det, så er vores anbefalinger fortsat at sætte mængden af svampemiddel lidt ned. Du skal dog være opmærksom på, at det eller de midler du vælger har effekt på gulrust og brunrust. Sidst nævnte er begyndt at vise sig i hvedemarkerne.

Der er mange bladlus i en del marker i år. Derfor kan det være relevant at medtage lusemiddel, hvis der endnu ikke er svampesprøjtet i vinterhveden. Vælg gerne Mavrik, der har god effekt på bladlusene, men skåner nyttedyrene.

En sprøjtning mod bladlus holder 14-21 dage. Overvejer du om, der er behov for endnu en sprøjtning mod bladlus i vinterhvede, så viser forsøgene, at det ikke kan betale sig at sprøjte efter slutningen af juni, uanset hvor mange bladlus der er. I år er vinterhveden lidt længere fremme, så vi vurderer, at der ikke længere skal bekæmpes bladlus i vinterhvede, når vi når 8-10 dage længere frem. I vinterrug er det ikke længere rentabelt at bekæmpe bladlus.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve