Søg

Søg efter medarbejder:

Centrovice.dk  →  Erhverv  →  Rådgivning  →  Løn og HR  →  HR-Nyt  →  HR-Nyt - maj 2015

HR-Nyt – maj 2015

Ferieret men ikke feriepligt

Som arbejdsgiver kan du kræve, at dine medarbejdere afholder 5 ugers ferie om året. Men hvis dine medarbejdere ikke ønsker at afholde ferie og I er enige om, at de ikke skal afholde ferie, er det også en mulighed. Dine medarbejdere har nemlig ferieret, men ikke feriepligt.

Medarbejderne skal selv anmode om at få deres feriepenge udbetalt fra feriekonto. Imidlertid kan feriepengene hæves af medarbejderne, uanset om de holder ferie eller ej. Det betyder, at der uden problemer rent teknisk kan hæves feriepenge og modtages løn samtidig, hvilket naturligvis er i strid med reglerne. Myndighederne kan afsløre dette via samkørsel af feriekonto og e-indkomst. Derfor bør du som arbejdsgiver informere om dette og opfordre dine medarbejdere til at afholde deres ferie, når de hæver feriepenge, som er opsparet til formålet.

Skattekort til udenlandske sæsonarbejder – forvent lang ventetid

Højsæsonen for sæsonarbejdere nærmer sig, og de skal have lavet skattekort. Du skal være opmærksom på, at der ofte er lang ventetid hos SKAT på disse skattekort – i værste fald op til 8 uger. Kontakt os derfor så snart du har navn og andre relevante oplysninger på dine sæsonarbejdere, så vi kan starte processen hos SKAT så tidligt som muligt.

Husk også at der skal laves skattekort hver gang udlændingene kommer til Danmark, også selvom det er flere gange indenfor samme kalenderår og de er fratrådt i mellemtiden.

Når landbrugseleven har fri fra skole…

Vi skal minde om, at når landbrugsskolerne har lukket på hverdage, eksempelvis op til helligdage, skal eleven arbejde hos dig som arbejdsgiver. Hvis eleven ikke har været på arbejde disse dage, skal han eller hun trækkes i løn – giv os besked, hvis det er tilfældet hos dig.

Hvis eleven har haft ulovligt fravær fra skolen, skal vedkommende trækkes i løn – også i dette tilfælde skal vi have besked fra dig, så lønsedlen kan laves korrekt.

 

Kontakt os i HR & Lønservice, hvis du har spørgsmål.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve