Søg

Søg efter medarbejder:

Centrovice.dk  →  Erhverv  →  Rådgivning  →  Aktuelt  →  Overblik over produktion ved ejer-/generationsskifte

Overblik over produktion ved ejer-/generationsskifte

Når du køber eller sælger ejendomme og produktionsanlæg, er det afgørende at have klarhed over det tilladte produktionsomfang og eventuelle tilknyttet vilkår. Det er i både sælgers og købers interesse.

Det skal sælger være opmærksom på

For sælger er det relevant at søge om tilladelse til den produktion der er i staldene, hvis den ikke stemmer overens med den registrerede lovlige produktion. Det kan ske via en miljøgodkendelse eller en anmeldelse. Eventuelle nyere produktionsbygninger og -anlæg skal også være lovligt opført.

Vær opmærksom på at, hvis der er brug for myndighedsbehandling skal der påregnes en sagsbehandlingstid på 6-12 måneder for miljøgodkendelse og 1-2 måneder for en anmeldelse.

Købers undersøgelser af produktionen før køb

For en køber, som har ønske om at udvide eller ændre produktionen, er det relevant at få undersøgt, om der kan udvides, enten i eksisterende bygninger eller med nye bygninger. Afstand til naboer og natur er bestemmende for byggemulighederne. Desuden vil eventuelle miljøfølsomme arealer kræve ekstra dyrkningsmæssige tiltag i forbindelse med en miljøgodkendelse. For en køber vil en faglig teknisk gennemgang af produktionsanlægget være grundlæggende for værdien af ejendommen.

Hjælp til afklaring

Kontakt os gerne, hvis du som sælger eller køber ønsker afklaring på ovenstående eller anden viden i forbindelse med ejer-/generationsskifte.

MILJØVURDERING OG -OVERBLIK

  • Er produktionsanlægget lovligt?
  • Har du styr på din produktionstilladelse?
  • Kan du bygge og udvide?
  • Hvilke forhold er begrænsende?

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve