Søg

Søg efter medarbejder:

Centrovice.dk  →  Erhverv  →  Rådgivning  →  Aktuelt  →  Klædt på til livet som selvstændig?

Klædt på til livet som selvstændig?

Du er ung. Og du er klar til at blive selvstændig. Altså lige bortset fra det der med finansieringen. Rigtig mange unge har i dag svært ved at komme i gang, fordi banker og finansieringsselskaber tøver med at låne penge til unge uden ledererfaring. Men man kan jo ikke få ledererfaring uden at være leder – eller kan man?

De første samtaler med banken minder i bund og grund om en jobsamtale. Som kommende leder af en mindre eller mellemstor erhvervsvirksomhed skal du overbevise bank og samarbejdspartnere om, at du er den bedste til jobbet. Og der er flere ting, du kan gøre for at virke overbevisende.

Opdater dit CV med ledererfaring

Det bedste du kan gøre er selvfølgelig at skaffe dig så meget ledererfaring som muligt. Og her er det en god idé at tænke bredt. Har du mulighed for at arbejde som driftsleder i en periode? Har du allerede i din nuværende stilling ansvar for medarbejdere, som du bør sørge for at få dokumenteret? Eller har du erfaring fra studiejobs som fodboldtræner, spejderleder eller noget helt tredje?

Tag en lederuddannelse

Ledelse kræver hårdt arbejde og masser af træning. Men det kan læres. Og det kan godt betale sig at investere i en lederuddannelse, hvor du får lejlighed til at arbejde med
dine „blinde vinkler”, for ledelse handler i virkeligheden meget om at tillære sig en række gode vaner, der sikrer, at man kommer omkring det væsentlige og holder fokus på strategien.

Få styr på din ledelsesstil

Du kan ikke vide alt om alt. Det kan være en rigtig god idé at få lavet en ledervurdering, som gør dig klogere på dine styrker og svagheder. Som leder er det vigtigt at kende sine begrænsninger og erkende, hvornår man har brug for sparring fra dygtige medarbejdere eller bestyrelsesmedlemmer. Det kan være forskellen på, om din virksomhed giver overskud eller ej.

Tænk langsigtet

Mange virksomhedsejere har konstant fokus på driften. Men som leder er det vigtigt ind imellem at kunne hæve sig op på det strategiske niveau. Det er her du skal drømme stort og lægger planer for fremtiden. Hvordan skal din virksomhed se ud om 5, 10 eller 15 år?

Ting tager tid

– og masser af træning

Man bliver ikke leder på en eftermiddag. For ledelse er en disciplin, der kræver, at man arbejder målrettet med sig selv og sine styrker og svagheder. Du kan altså lige så godt starte med at erkende, at du aldrig bliver færdig med at øve dig. At blive en god leder er en rejse, som du kan begive dig ud på, men som du aldrig bliver færdig med. Fuldstændig ligesom det er en rejse at gå fra at være ung, selvstændig, til pludselig at have 1, 2, 3 eller 20 medarbejdere – og til en dag at står over for en professionel bestyrelse.

Hver dag tager du et lille, nyt skridt på vejen, og det er vigtigt at turde tro på, at du kan vokse med opgaven. Derfor kan det også være en rigtig god ide at gøre brug af ledernetværk, hvor du kan få faglig og kollegial sparring, ligesom det er afgørende, at du har mod nok
til at ansætte medarbejdere, der er specialister i det, du ikke er så god til, fordi det sikrer dig den nødvendige sparring. Husk, der er mange veje til målet – og det er aldrig for sent at gå i gang.

Kontakt Centrovice på 7015 9900, hvis du vil vide mere om ledelse.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve