Søg

Søg efter medarbejder:

Centrovice.dk  →  Erhverv  →  Nyheder  →  Kører du med farligt gods? Så husk ADR-uddannelsesbeviset

Kører du med farligt gods? Så husk ADR-uddannelsesbeviset

Farligt gods er en fælles betegnelse for stoffer og genstande med så farlige egenskaber, at de kan forårsage skader på mennesker, dyr, miljø eller ejendom, hvis ikke de håndteres korrekt under transport. Det kan f.eks. være dieselolie, ilt- og gasflasker, spraydåser, bekæmpelsesmidler, muldvarpegift, maling, syre, terpentin, rustløsner, brøndskum eller andre faremærkede produkter med UN-nummer.

Er det en del af dit arbejde at håndtere eller transportere farligt gods på offentlige veje og med registreringspligtigt køretøj, kræves der ADR kap. 1.3 uddannelsesbevis. Ellers er det ikke lovligt for dig at løse opgaven. Og gør du det alligevel, kan det betyde store bøder til både dig og din arbejdsgiver.

Håndværkerreglen

Måske har du hørt om Håndværkerreglen, som er en undtagelsesbestemmelse, særligt for håndværkeres transport af farligt gods. Der er dog masser af hverdagssituationer, hvor Håndværkerreglen ikke kan bruges. For eksempel hvis en håndværker kommer til at mangle materialer/reservedele under arbejdet og ønsker at afhente nyt andetsteds. I dette tilfælde er hovedformålet med transport er transport af farligt gods, og undtagelsesbestemmelsen kan derfor ikke anvendes.

Skal du have et ADR kap. 1.3 uddannelsesbevis?

I samarbejde med DM&E Arbejdsmiljø udbyder Centrovice løbende kurser henvendt til gartnere på kirkegårde, boligforeninger, samt håndværkere, landbrug og maskinstationer med medarbejdere, som håndterer og transporterer farligt gods.

På kurset får du bl.a. kendskab til de generelle bestemmelser i reglerne vedrørende transport af farligt gods, kendskab til risici og farer forbundet med farligt gods samt viden om sikker håndtering og optræden i nødsituation. Og efter kurset  modtager du dit uddannelsebevis.

Se hvornår vi afholder det næste kursus her.

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve