Søg

Søg efter medarbejder:

Centrovice.dk  →  Erhverv  →  Nyheder  →  Hvordan skaber man en god sommerferie for sine børn, når man ikke længere bor sammen?

Hvordan skaber man en god sommerferie for sine børn, når man ikke længere bor sammen?

Knap er forårets fri- og helligdage overstået, før man skal forholde os til sommerferien, som venter lige om hjørnet. For de fleste forældre og børn er det heldigvis noget, man ser frem til. Men selv midt i glæden kan det for nogen give visse udfordringer, når man skal blive enig med den forælder, man ikke længere bor sammen med.

Bliv enige om en ordning

Selvom man ikke bor sammen med den anden forælder til sine børn, er det stadig en fælles opgave at skabe rammerne for, at børnene uagtet får en god sommerferie.
Måske er du en af de mange skilte forældre, der desværre ikke har en aftale om, hvordan i får tilrettelagt sommerferien. Typisk går aftaler om sommerferien ud på, at man for eksempel skiftes til at vælge ferieuger med børnene hvert andet år, eller at man fast holder ferie i nogle bestemte uger hvert år.
Det vigtigste for jeres børn er egentlig bare at finde en model, der minimerer risikoen for, at der kan opstå uenighed mellem jer forældre om sommerferien. For selvom der findes mange gode muligheder, findes der tilsvarende stor risiko for uenighed mellem de forældre, der ikke får lavet en klar aftale. Uenigheder kan variere meget i omfanget og handle om alt lige fra, hvad tid på dagen man skal skifte i sommerferien til meget mere omfattende uenigheder om eksempelvis varigheden af ferien.

Vished skaber tryghed

Problemet med at forældre ikke får aftalt sig på plads med sommerferie i god tid, er ikke kun et irritationsmoment for dem selv. Det vil også kunne gå ud over børnene, idet der vil være en usikkerhed om deres situation. De vil ikke have samme mulighed som deres kammerater for at tale om den forestående sommerferie, ganske enkelt fordi de ikke kender rammerne for den. De siger ikke nødvendigvis noget, men derfor kan det stadig fylde rigtig meget indeni.
Hvis I gerne vil lave en aftale, så er det vigtigt at få aftalt feriens længde og placering. Hvor lang tid man skal holde ferie med sine børn, uden at de ser den anden forælder, afhænger meget af børnenes situation. Alderen kan være en vejledende faktor, men ferie skal samtidig afstemmes ud fra, hvor meget løbende samvær der i øvrigt er. Sommerferiesamvær kan således svinge lige fra et par dage og op til 2-3 uger.
Grundlæggende skal sommerferiesamværet, som alt andet samvær, tilrettelægges og afpasses efter, hvad der er bedst for børnene.

Vis respekt for jeres aftale

Når I har fået en aftale på plads, så skal børn også forberedes herpå. Derfor er det en god idé, at man taler med dem om sommerferien og støtter op om ferien hos den anden forælder, så de kan mærke, at de godt må glæde sig til ferien både det ene og det andet sted. På samme måde bør man som forælder også kunne rumme, hvis børnene kommer til at savne den anden forælder. Det vil være ganske naturligt – særligt hvis de ikke tidligere har været væk fra den anden forælder i længere tid.
Det vigtigste for skilsmissebørns trivsel, er forældrenes samarbejde. Jeres samarbejde er således en forudsætning for, at sommerferien skal blive en vellykket oplevelse for jeres børn.

Få hjælp hvis der er behov for det

Hvis I sammen har brug for hjælp vedrørende samværet – for eksempel hjælp til hvordan sommerferien planlægges eller hjælp til hvordan andet samvær kan tilrettelægges – vil vi kunne være behjælpelig med at få udarbejdet en samværsaftale. Dette vil give jer og jeres børn ro omkring de grundlæggende forhold. Vi vil kunne hjælpe jer med at få lavet aftaler, der er til jeres børns bedste, og som I forældre kender og forstår konsekvensen af.

Hvis det derimod ikke lykkes jer at blive enige, så i bliver nødt til at inddrage Statsforvaltningen, så er det lige netop i forhold til sommeren vigtigt, at det sker i god tid inden feriens afholdelse. Så kan Statsforvaltningen nemlig nå at behandle sagen. Vi vil i denne situation stadig kunne hjælpe med råd og vejledning i forhold til sagen ved Statsforvaltningen. Vi kan også være din partsrepræsentant og deltage i møder ved Statsforvaltningen. Ring og hør nærmere om, hvad vi kan hjælpe med.

FERIERÅD

• Lav nogle klare aftaler om, hvordan i får aftalt ferien på plads f.eks. ved at vælge en frist og en førstevælgerordning
• Sørg for at planlægge sommerferien i god tid, så begge forældre ved, hvilke uger man kan disponere over
• Husk, at det er vigtigere for børn, at de får en dejlig ferie med jer begge, end en fuldsætning lige fordeling af tiden hos jer hver især
• Fortæl hinanden om jeres planer, så man kan tale med børnene om hele sommerferien. Det skaber ro og mindsker jeres og børnenes usikkerhed

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve