Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Rådgivning  →  Planteavl herunder grovfoder  →  Aktuelt

Aktuelt

Vi hjælper dig med formidlingen, hvis du vil købe eller sælge halm eller grovfoder

De mange ugers tørke giver mangel på både halm og grovfoder. Derfor oprettede vi i sidste uge en halmbørs, og nu følger vi trop med grovfoder. Konkret har vi oprettet to opslag på Centrovices Facebookside, hvor du i kommentarfeltet kan angive, om du efterspørger eller sælger henholdsvis hal Læs mere »

26. juli 2018

Husk at overholde reglerne for opbevaring af halm – ekstra vigtigt i tørken

Beredskabsstyrelsen har fastsat en række regler for opbevaring af halm i markstakke. Få bl.a. opfrisket afstandskravene til skel, veje, bygninger og andre halmstakke i denne folder: Regler for halmstakke. Læs mere »

26. juli 2018

Sådan undgår du bedst høstbrande

De ekstremt tørre forhold har medført stor risiko for høstbrande, en enkelt gnist er alt, hvad der skal til for at antænde marken. Derfor er det vigtigt, at du er forberedt på, at det også kan ske på din ejendom og tager nogle ekstra sikkerhedsforanstaltninger, hvis uheldet skulle være ude.
Læs mere »

25. juli 2018

Brak må udnyttes til foder fra 20. juli

Allerede i morgen d. 20. juli lemper Landbrugsstyrelsen reglerne for udnyttelse af MFO-brakarealer til foder. Det betyder, at du må afgræsse eller tage slæt til foder på marker med MFO-brak. Selvom arealet afgræsses eller høstes, mister arealet ikke sin status som brak i forhold til kravet Læs mere »

19. juli 2018

Halmbørs

Tørken giver mangel på halm, og vi har derfor valgt på Centrovice’s Facebook side at oprette et opslag, hvor halm kan formidles. I opslaget kan du skrive, hvis du sørger halm eller har halm at sælge.

Hvis du gerne vil købe eller sælge halm, men ikke har Facebook, så ring til en af vores p Læs mere »

16. juli 2018

Fra 1. august må brak sandsynligvis anvendes til foder

EU-medlemslandene har pga. tørken fremsat og støttet et forslag til at lempe reglerne om de grønne krav, som forventes at træder i kraft 1. august. Når reglerne lempes, vil det betyde, at du kan afgræsse eller høste materiale på dine brakmarker, uden at det går udover krav til antal afgrød Læs mere »

13. juli 2018

Nu må også frøgræshalm behandlet med vækstregulering opfodres

Som du kan læse i artiklen ‘Frøgræshalm behandlet med ukrudts- og svampemidler’, så er der allerede givet tilladelse til, at frøgræshalm behandlet med en række ukrudts- og svampemidler ekstraordinært på grund af tørken må opfodres i år. Nu er tilladelsen udvidet til også at gælde en r Læs mere »

13. juli 2018

Frøgræshalm behandlet med ukrudts- og svampemidler må opfodres

Miljøstyrelsen har med baggrund i tørken givet tilladelse til, at halm efter frøgræs ekstraordinært må opfodres, selvom arealet er behandlet med de nedenfor nævnte ukrudts-og svampemidler. Tilladelsen gælder alene høsten 2018, og den er givet med baggrund i den force majeure-situation, der Læs mere »

12. juli 2018

Kartoffeldag - skal du se de nyeste dyrkningspraksis?

Tag med til kartoffeldag i Arnborg torsdag den 2. august kl. 08.30 og bliv opdateret på de nyeste dyrkningspraksis.

Marken er 16 ha stor og rummer 25 forsøg og demoer med forskellige dyrkningsindsatser.
I år er der stor fokus på sortegenskaber og gødningstyper og det bliver du klogere på d Læs mere »

10. juli 2018

Ekstra vigtigt at se din raps efter i år

Det er altid vigtigt at holde godt øje med vinterrapsen, fra den bliver sået. Men i år er det ekstra vigtigt, da vi efter en lovændring har mistet muligheden for at bejdse imod rapsjordlopper. Det betyder, at man skal være ekstra opmærksom på skadedyr i fremspiringsfasen, da det er i starten, Læs mere »

4. juli 2018
  • Nyhedsbreve

    Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt.

    Enkelt at tilmelde og afmelde.

    Læs mere her

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve