Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Nyheder  →  Nyt planteavlsbidrag

Nyt planteavlsbidrag

Landbrug & Fødevarer og Seges har besluttet, at alle planteavlere skal bidrage med et årligt beløb til udvikling af planteproduktionen i Danmark. Det er samtidig besluttet, at det er DLBR-virksomhederne, som skal opkræve beløbet hos landmænd landet over.

Det årlige bidrag er fastsat til 2 kr. pr. ha.

Bidraget er målrettet til landsforsøgene samt til anden innovation og udvikling af planteproduktionen. Pengene går derfor i første omgang til Seges, der kanaliserer dem ud til de lokale rådgivningsvirksomheder, som deltager i forsøgs- og udviklingsarbejdet.

Landsforsøgene er uvildige og har til formål at optimere indtjeningen i bedrifterne, i modsætning til forhandlernes egne forsøg med test af sorter, gødning og kemikalier mv. , som laves i den enkelte forhandlers interesse. Med planteavlsbidraget bliver det muligt at fortsætte landsforsøgene. Også de løbende udviklingsaktiviteter, med udgangspunkt i landmændenes hverdag kan fortætte med hjælp fra bidraget.

Bidraget opkræves hos alle landmænd +10 ha.  på fakturaen.

Læs mere om baggrunden for planteavlsbidraget på produktarket her: Planteavlsbidrag-hvorfor

  • Nyhedsbreve

    Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt.

    Enkelt at tilmelde og afmelde.

    Læs mere her

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve