Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Nyheder  →  Friske analyser af slætgræs 2017

Friske analyser af slætgræs 2017

Som i foregående år har SEGES i samarbejde med lokale rådgivere indsamlet prøver af frisk slætgræs for at følge græssets udvikling frem mod høst

Der er udtaget prøver fem forskellige steder i landet af tre typer blandinger, herunder bl. 22/35, bl. 45 samt bl. 49 eller lignende strandsvingelbaseret blanding. Indsamlingen af prøver blev påbegyndt 24. april i Sønderjylland og på Sjælland, mens udtagningen på de øvrige lokationer blev påbegyndt 1. maj. Resultaterne vil løbende blive publiceret på Landbrugsinfo.dk.

Prøver udtaget 8. maj

Udviklingen i den forgangne uge har været begrænset som følge af fortsat lave nattemperaturer som har bremset væksten og udviklingen. Fælles for alle blandingerne er at især sukkerindholdet er faldet – mest i de strandsvingelbaserede blandinger. Her er også sket den største stigning i indholdet af NDF og dermed også lavere FK org. stof. De fleste marker med bl 22/35 og 45 har fortsat meget høj fordøjelighed.

Se dette link for yderligere info.
https://www.landbrugsinfo.dk/Kvaeg/Foder/Grovfoder/Slaetgraes/Sider/pl_17_4069_pn_friske_analyser_af_slaetgraes_uge_19.aspx?utm_source=LI&utm_medium=web&utm_campaign=Af_samme_forfatter

  • Nyhedsbreve

    Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt.

    Enkelt at tilmelde og afmelde.

    Læs mere her

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve