Søg

Søg efter medarbejder:

SOS
Centrovice.dk  →  Landbrug  →  Nyheder

Nyheder

Tilbud om gratis analyser af majs - igen

I tvivl om du skal høste majs til helsæd i morgen?
Vi forventer, at majs til helsæd skal høstes tidligt i år, men hvor tidligt? Står du med majsmarker, der visner, eller planter, der ikke er blevet bestøvet, og er du i tvivl, om du skal høste, vil SEGES gerne – uden beregning – hjælpe kun Læs mere »

17. august 2018

Fodring med reduceret grovfodermængde

Mange mælkeproducenter står i en situation, hvor de enten allerede er i gang eller skal til at fodre med en lavere fodermængde og en reduceret fordøjelighed. I Effektivt Landbrug den 15. august gav kvægkonsulent Inger-Marie Antonsen sit bud på, hvordan den udfordring kan løses.
Det kan bl.a Læs mere »

17. august 2018

Tørstofindhold i grønmajs 2018

I uge 33 (mandag) blev der fra Fyn indsendt 4 prøver til analyse for tørstof m.m.. Resultaterne ses i tabellen nedenfor.

Det fremgår af tabellen, at tørstofindholdet i de indsendte prøver endnu er relativt lavt. Majsplanterne har sikkert optaget noget af den nedbør, der faldt i weekende Læs mere »

16. august 2018

Majsens udvikling midt i august 2018

Fredag d. 10. august fik vi på Centrovice/KvægrådgivningDanmark indleveret 27 prøver af frisk majs, som i weekenden blev analyseret på Kvægbrugets Forsøgslaboratorium.

Prøverne viste en spredning fra 26 til godt 35% tørstof, og de mest tørre planter havde nogle tørre og visne blade Læs mere »

16. august 2018

To nye juniorøkonomiassistenter hos Centrovice

Morten Olskjær Holm
Mandag den 13. august startede Mathias Olskjær Holm i en stilling som juniorøkonomiassistent hos Centrovice. Mathias er 26 år og nyuddannede med en Cand. merc. aud. fra Syddansk Universitet i 2017. Hos Centrovice skal Mathias udarbejde regnskaber og budgetter og lave bogf Læs mere »

15. august 2018

Det skal du som kødkvægsavler vær obs på i tørken

Her i tørken er der nogle forhold, du som kødkvægsavler skal være særligt opmærksom på.

Tjek drikkestederne
Mange steder er render og naturlige drikkesteder, hvor kvæget normalt drikker, udtørret. Dette har et sted resulteret i, at der kun var lidt vand med alger, hvilket medførte at n Læs mere »

9. august 2018

HR-Nyt - august 2018

Er dine medarbejdere registreret med korrekt uddannelse i Praktikplads-AUB?
Det er vigtigt, at du tjekker om dine medarbejderes uddannelse er registreret korrekt i Praktikplads-AUB, så du ikke kommer til at betale et forkert beløb.

Du kan se en oversigt over dine medarbejderes uddannelse på v Læs mere »

7. august 2018

Afklaring på kursus i rottebekæmpelse på egen ejendom

Miljøstyrelsen har nu udarbejdet den længe ventede vejledning for det 1-dagskursus, der skal give landmænd den R2-autorisation, der giver mulighed for selv at udføre rottebekæmpelse.

Det betyder også, at der nu arbejdes på at finde dygtige undervisere og få sat et godt kursus sammen, som Læs mere »

6. august 2018

Tag en snak med din bank om høsten 2018

Fokus for fleste landmænd er lige nu at få kornet på marken høstet og halmen presset. I modsætning til sidste år hvor høsten var besværliggjort af den megen regn, ser det i år ud til at blive en alt for tør, men nem høst, med få eller ingen omkostninger til tørring og bjergning.

Det, Læs mere »

2. august 2018

Tips til at undgå spild i din mælkeproduktion

Man kan nemt blive overrasket over, hvad man kan møde af spild i mælkeproduktionen. Spild som kan koste mere, end man aner.

Spild er træls! Det koster tid og penge, som kunne være brugt bedre. Kvæg- og leankonsulent Inger-Marie Antonsen har stillet skarpt på spild i mælkeproduktionen i jun Læs mere »

2. august 2018
  • Nyhedsbreve

    Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt.

    Enkelt at tilmelde og afmelde.

    Læs mere her

Nyhedsbreve fra Centrovice

Vi udgiver flere nyhedsbreve med forskelligt indhold. Få nyhederne serveret nemt og bekvemt. Enkelt at tilmelde og afmelde.

Gå til nyhedsbreve